retsinformation.dk - LOV nr 193 af 26/03/1991

Original lov:
Lov om ophævelse af lov for Grønland om Det offentlige Aftalenævn m.v.

Senere ændringer til forskriften
Den fulde tekst

Lov om ophævelse af lov for Grønland om Det offentlige Aftalenævn m.v.

    VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: Folketinget har vedtaget og Vi ved Vort samtykke stadfæstet følgende lov:


     § 1

Lov nr. 182 af 14. maj 1980 for Grønland om Det offentlige Aftalenævn ophæves.

     § 2

     Stk. 1. Finansministeren, Grønlands hjemmestyre og De grønlandske kommuners Landsforening indtræder for så vidt angår henholdsvis statens, hjemmestyrets og kommunernes personale i de rettigheder og forpligtelser, som ved lovens ikrafttræden tilkommer henholdsvis påhviler Det offentlige Aftalenævn som part i henhold til kollektive overenskomster og aftaler m.v. Staten, hjemmestyret og landsforeningen hæfter dog alle for forpligtelser, der er påtaget før den 1. april 1991. Staten, hjemmestyret og landsforeningen har indbyrdes regres for udgifter, der er afholdt som følge af hæftelsen.

     Stk. 2. Finansministeren, Grønlands hjemmestyre og De grønlandske kommuners Landsforening indtræder med hver en tredjedel i de kontraktlige rettigheder og forpligtelser, som ved lovens ikrafttræden tilkommer henholdsvis påhviler Det offentlige Aftalenævn. Staten, hjemmestyret og landsforeningen hæfter dog alle fuldt ud for forpligtelser, der er påtaget før den 1. april 1991. Staten, hjemmestyret og landsforeningen har indbyrdes regres for udgifter, der er afholdt som følge af hæftelsen.

     § 3

I § 51, stk. 1, i lov nr. 295 af 4. juni 1986 om arbejdsmiljø i Grønland ændres »1 af Det offentlige Aftalenævn« til: »1 af landsstyret i samråd med De grønlandske kommuners Landsforening og Finansministeriet«.

     § 4

Loven træder i kraft den 1. april 1991.

Givet på Amalienborg, den 26. marts 1991

Under Vor Kongelige Hånd og Segl

MARGRETHE R.

    / Henning Dyremose

Officielle noter

Ingen