This is G o o g l e's cache of http://www.hjemmeundervisning.dk/node/19/revisions/22/view as retrieved on 25 Feb 2008 16:11:15 GMT.
G o o g l e's cache is the snapshot that we took of the page as we crawled the web.
The page may have changed since that time. Click here for the current page without highlighting.
This cached page may reference images which are no longer available. Click here for the cached text only.
To link to or bookmark this page, use the following url: http://www.google.com/search?q=cache:q8P0zSNLG1kJ:www.hjemmeundervisning.dk/node/19/revisions/22/view+site:hjemmeundervisning.dk&hl=da&ct=clnk&cd=140&gl=dk


Google is neither affiliated with the authors of this page nor responsible for its content.

Version af loven fra Ons, 23/01/2008 - 23:27

I Danmark er der undervisningspligt, men ikke skolepligt. Det betyder, at forældre kan vælge at hjemmeundervise deres børn.


Relevante paragrafer:


Grundlovens § 76
: Alle børn i den undervisningspligtige alder har ret til fri undervisning i folkeskolen. Forældre eller værger, der selv sørger for, at børnene får en undervisning, der kan stå mål med, hvad der almindeligvis kræves i folkeskolen, er ikke pligtige at lade børnene undervise i folkeskolen.

Loven om friskoler og private grundskoler m.v., kapitel 8 fastsætter nærmere retningslinier for hjemmeundervisning således:


§ 34.
Hvis forældrene selv vil sørge for undervisning af deres børn i den undervisningspligtige alder, skal de meddele det skriftligt til kommunalbestyrelsen, før undervisningen begynder.


Stk. 2.
Meddelelsen skal indeholde oplysninger om, hvilke børn der skal deltage i undervisningen, hvor undervisningen foregår, og hvem der skal undervise børnene.


§ 35.
Kommunalbestyrelsen fører tilsyn med den undervisning, børnene får i hjemmet m.v.


Stk. 2.
Kommunalbestyrelsen kan hvert år lade afholde prøver i dansk, regning/matematik, engelsk, historie/samfundsfag og naturvidenskabelige fag for at sikre, at undervisningen står mål med, hvad der almindeligvis kræves i folkeskolen. Den, der har undervist børnene, leder prøverne efter aftale med kommunalbestyrelsen.


Stk. 3.
Skønnes det, at undervisningen ikke har været forsvarlig, underretter kommunalbestyrelsen forældrene om, at der vil blive afholdt en ny prøve efter 3 måneder, og at børnene, hvis undervisningen stadig er mangelfuld, skal undervises i folkeskolen eller en anden skole, hvor undervisningspligten kan opfyldes, jf. § 33, stk. 2, i lov om folkeskolen.


Stk. 4.
Når kommunalbestyrelsen skønner, at undervisningen er forsvarlig, kan den fritage for tilsynet.