This is G o o g l e's cache of http://www.hjemmeundervisning.dk/node/87/revisions/94/view as retrieved on 19 Mar 2008 04:29:59 GMT.
G o o g l e's cache is the snapshot that we took of the page as we crawled the web.
The page may have changed since that time. Click here for the current page without highlighting.
This cached page may reference images which are no longer available. Click here for the cached text only.
To link to or bookmark this page, use the following url: http://www.google.com/search?q=cache:B2eEJ1_8BBUJ:www.hjemmeundervisning.dk/node/87/revisions/94/view+site:hjemmeundervisning.dk&hl=da&ct=clnk&cd=142&gl=dk


Google is neither affiliated with the authors of this page nor responsible for its content.

Version af Hjemmeundervisning fra Fre, 15/02/2008 - 22:18

Hjemmeundervisning er undervisning af barn/børn i hjemmet, og varetages typisk af den ene eller begge af barnets forældrene.

Når man hjemmeunderviser går barnet/børnene altså IKKE i skole, men modtager undervisningen i eget hjem, hvilket bevirker at der vil være mere tid til det enkelte barn, samt til aktiviteter ud af huset, så som museumsbesøg, samt besøg af historiske steder både i ind- og udland.

 Hvem kan hjemmeundervise deres børn ?

I princippet kan alle undervise deres børn hjemme, da det ikke kræver nogen form for uddannelse at hjemmeundervise.

Hvor meget tid man som forældre kommer til at bruge på forberedelse, afhænger til dels af, hvordan man tilrettelægger undervisningen samt af barnets alder og klassetrin.

Hvorfor vælger nogen at undervise deres barn/børn selv ?

Der kan være mange grunde til at undervise sit barn hjemme, det kan være pga. kortere udlandsophold, at barnet har et handicap, som gør det svært for barnet at fungerer i en skole, af religiøse grunde, eller at forældrene, af praktiske og/eller personlige grunde, ikke ønsker, at deres børn går i skole udenfor hjemmet.

Hvilke krav er der til hjemmeundervisning ?

Eneste krav er, at undervisningen står mål med, hvad der almindeligvis kræves i folkeskolen, så hvordan undervisningen tilrettelægges, er for såvidt op til den enkelte familie, og kan være lige fra alm. skoleundervisning; blot i eget hjem med fast skole skema og pensum, til unschooling; hvor forældrene følger barnets egen interesse for de forskellige emner og fag, og derfor ikke benytter skemaer og pensum.

Hvilke fag skal man undervise i ?

Der undervises i de typiske folkeskolefag, og hvert år kan kommunen vælge at afholde prøver i dansk, matematik og engelsk ud fra barnets alder.

Hvordan undervisningen tilrettelægges er dog helt op til den enkelte familie, og kan derfor variere meget, men ofte vil man opleve mere tværfaglig undervisning end i folkeskolen, da mange fag jo naturligt overlapper hinanden, hvilket også giver mulighed for at undervise meget emneorienteret, frem for fagopdelt.

Da skoledagen for de fleste hjemmeunderviste børn ikke adskiller sig markant fra resten af dagen med familien, vil der typisk ikke blive givet lektier for, men derimod kan man lave større skriftlige opgaver ud fra barnets alder som en del af undervisningen.

Hvor får man undervisningsmaterialer fra og hvem betaler for dem ?

Både lærer- og eleveksemplar af undervisningsmaterialer kan købes fra forlagene, og meget materiale kan lånes på biblioteket.

Alle udgifter forbundet med undervisningen, det værende sig bøger, udflugter, museumsbesøg, udlandsrejser osv. betales af forældrene.

Hvad hvis børnene vil på gymnasiet eller anden uddannelse ?

Efter endt undervisning kan man selv vælge om barnet/børnene skal deltage i en alm. afsluttende eksamen, hvilke typisk vil foregå på distriktsskolen med den undervisende forældre som eksaminør, men man kan også undlade at lade barnet/børnene gå op til eksamen.

Går eleven ikke op til eksamen og vil videre på f.eks. gymnasiet, kan der gives en egnethedsudtalelse fra den undervisende forældre, samt barnet kan på uddannelsesstedet, blive testet i sin faglige kunnen.